zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

register kolektivnih tožb

Register kolektivnih tožb je vzpostavljen z namenom seznanitve čim večjega števila oškodovancev o vloženih tožbah in predlogih za potrditev kolektivne poravnave ter teku teh postopkov. Vsebino registra urejata Zakon o kolektivnih tožbah in Pravilnik o registru kolektivnih tožb.

Kolektivno tožbo ali predlog za potrditev kolektivne poravnave je upravičena vložiti pravna oseba zasebnega prava, ki opravlja nepridobitno dejavnost in je namenjena varstvu pravic in interesov prizadetih oseb na določenem področju (lahko so ustanovljene v povezavi s konkretnim primerom množičnega oškodovanja (ad hoc) ali neodvisno od tega (npr. potrošniška organizacija, sindikat) ali višji državni odvetnik.

Ob vložitvi tožbe ali predloga za potrditev kolektivne poravnave lahko stranka predloži seznam znanih članov skupine. Predlagamo, da se pri sestavi seznama uporabi predlogo seznama, objavljeno na spodnjih povezavah, in se seznam, izdelan z uporabo te predloge, predloži sodišču na digitalnem pomnilniškem mediju (npr. DVD, USB ključ).

Predloga seznama:

Navodilo za izpolnjevanje predloge "seznam znanih članov skupine"

Za odločanje o kolektivni tožbi in predlogu za potrditev kolektivne poravnave so pristojna okrožna sodišča na sedežu višjih sodišč (Okrožno sodišče v Celju, Okrožno sodišče v Kopru, Okrožno sodišče v Ljubljani, Okrožno sodišče v Mariboru), v primeru, v katerem bi bilo za samostojno tožbo pristojno sodišče v individualnem delovnem sporu pa delovna sodišča na sedežu sodišča (Delovno sodišče v Celju, Delovno sodišče v Kopru, Delovno in socialno sodišče v Ljubljani, Delovno sodišče v Mariboru).

Vstop v register kolektivnih tožb

Dobrim škoduje, kdor prizanaša slabim. Seneka.
Bonis nocet, qui malis parcet.