Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije
Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije

sodni postopki

Predsednik Đorđević na seji Mreže predsednikov vrhovnih sodišč držav članic EU

12.05.2023 / Vrhovno sodišče

Predsednik Đorđević na seji Mreže predsednikov vrhovnih sodišč držav članic EU

V Bratislavi danes poteka delovna seja članov upravnega odbora Mreže predsednikov vrhovnih sodišč držav članic Evropske unije, ki se je v vlogi enega izmed podpredsednikov mreže udeležuje tudi predsednik Vrhovnega sodišča RS dr. Miodrag Đorđević.

Predsednik slovenskega vrhovnega sodišča je kolegom predstavil postopek obravnavanja in filtriranja zadev na Vrhovnem sodišču RS ter posebej izpostavil prednosti uporabe e-seje. Poleg tega je spregovoril še o položaju in pristojnostih sodnega sveta v Sloveniji.

V okviru srečanja bodo udeleženci danes razpravljali še o volitvah novega predsednika mreže in novih članov njenega upravnega odbora, ki bodo novembra potekale na Dunaju. V okviru dunajskega kolokvija bo sicer potekalo tudi skupno srečanje s Sodiščem Evropske unije in Evropskim sodiščem za človekove pravice, o čemer so udeleženci prav tako razpravljali na današnjem srečanju.

Med številnimi temami, ki so jim posvetili pozornost na tokratnem srečanju, je bil sicer še program aktivnosti Mreže predsednikov vrhovnih sodišč EU v prihodnjem letu. Spregovorili pa so tudi o funkcionalnosti skupnega portala Sodne prakse, ki je na voljo javnosti na spletni strani mreže.

 

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.