Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije
Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije

sodni postopki

Predsednik Florjančič na praznovanju 70. obletnice Sodišča EU

06.12.2022 / Vrhovno sodišče

VSRS-70letSEU-dec2022.jpg

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič se je udeležil uradnega praznovanja ob 70. obletnici Sodišče Evropske unije, ki je pod naslovom Približati pravosodje državljanom od ponedeljka potekalo na sedežu sodišča v Luksemburgu. Udeležence je včeraj uvodoma nagovoril predsednik Sodišča EU Koen Lenaerts.

Včerajšnji prvi dan praznovanja 70. obletnice Sodišča EU je sicer potekal v delovnem vzdušju. Dopoldne so udeleženci v okviru delovnih sej razpravljali o nedavnih spremembah v zvezi s sistemom predhodnega odločanja in o pojmu sodne neodvisnosti v pravu EU. V popoldanskem delu pa so na delavnicah razpravljali o razumljivosti sodnih odločb, poimenovanju zadev brez razkritja identitete strank in sodnem komuniciranju. Zadnje delavnice se je udeležil tudi predsednik Florjančič.

Praznovanje obletnice se je zaključilo danes, ko je v okviru slavnostne seje zbrane še enkrat nagovoril predsednik Sodišča EU Lenaerts, med govorci na slavnostni seji pa je bila med drugimi tudi podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.