Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije
Skoči na vsebino
Logotip - Sodstvo Republike Slovenije

sodni postopki

Predsednik Florjančič novi ministrici predal letno poročilo o uspešnosti sodstva

14.06.2022 / Vrhovno sodišče

vsrs_mp_16jun2022.jpg

Predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič je danes predal Letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč v letu 2021 novi ministrici za pravosodje dr. Dominiki Švarc Pipan.

Sogovornika sta ob tej priložnosti izmenjala stališča o možnostih nadaljnjega dobrega sodelovanja med sodstvom in ministrstvom, še zlasti glede iskanja optimalnih rešitev v zvezi s predlogi sprememb t.i. sodniške zakonodaje. Dotaknila sta se tudi problematike plač v sodstvu, tako sodniških kot plač sodnega osebja, predsednik Florjančič pa je izpostavil tudi nujnost nadaljnjih korakov, ki so potrebni za izgradnjo nove sodne stavbe v Ljubljani.

Dogovorila sta se tudi za sestanek v širši sestavi, ki bo že prihodnji teden na Vrhovnem sodišču RS, kjer bo priložnost za pogovor še o drugih pomembnih temah s področja sodstva, kar vse odraža ministričino pripravljenost za dobro sodelovanje s sodstvom. Izražena je bila tudi ocena o primernosti in koristnosti občasnih srečanj predstavnikov vseh treh vej oblasti, kjer bi lahko udeleženci preverjali možnosti in izmenjevali koristne predloge za prispevke drugih vej oblasti, v okviru njihovih pristojnosti, za še boljše delovanje sodstva.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.