sodni postopki

Vrhovni sodnik Kerševan ponovno izvoljen za člana izvršilnega odbora Evropske mreže sodnih svetov

02.06.2022 / Vrhovno sodišče

Vodilna fotografija novice 8 - justicija.jpg

Na generalni skupščini Evropske mreže sodnih svetov (ENCJ), ki se je včeraj začela v Atenah, je bil za člana izvršilnega odbora ENCJ ponovno izvoljen član slovenskega Sodnega sveta in vrhovni sodnik dr. Erik Kerševan. Kot predstavnik Mreže predsednikov vrhovnih sodišč držav EU se je generalne skupščine udeležil tudi predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič.

Na otvoritvi generalne skupščine Evropske mreže sodnih svetov je udeležence srečanja med drugimi pozdravil predsednik ENCJ Filippo Donati. Osrednja tema tokratne skupščine je sicer sodniška solidarnost v kriznih časih, današnji dan pa bo namenjen še razpravi o projektu, ki se nanaša na neodvisnost, odgovornost in kakovost sodstva oziroma sodnih sistemov.

Jutrišnji zadnji dan generalne skupščine bo verjetno največ pozornosti pritegnila predstavitev najbolj inovativnih praks ENCJ, ki so se izkazale za uspešne. Po predstavitvah bodo udeleženci tudi glasovali za najbolj inovativno in navdihujočo idejo, ki bo kot najbolj pozitivna sprememba prejela nagrado ENCJ.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.