zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Podpredsednik Vrhovnega sodišča na delavnici v Strasbourgu

datum: 19.10.2021
vir: Vrhovno sodišče

Podpredsednik Vrhovnega sodišča RS dr. Miodrag Đorđević se je v petek, 15. oktobra, v Strasbourgu udeležil mednarodne delavnice o pravnih in tehničnih vidikih izmenjave znanja med Evropskim sodiščem za človekove pravice in nacionalnimi sodišči.

Delavnice se je udeležil kot vodja Oddelka za spremljanje sodne prakse na Vrhovnem sodišču, in sicer v zvezi s projektom modernizacije sodstva, ki ga vodijo pri Svetu Evrope in pri katerem bo Slovenija oz. Vrhovno sodišče sodelovalo kot pilotna država.

Udeleženci mednarodne delavnice so se med drugim seznanili s platformo za izmenjavo znanja Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) in s projektom integracije metodologije ESČP in informacijskih rešitev v zvezi s tem v nacionalne sodne sisteme, prav tako pa tudi z razvojem informacijskih orodij v sodstvu ter identifikacijo in kategorizacijo zadev ESČP, kar vse bi omogočilo učinkovito uporabo Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic na nacionalni ravni.

Mednarodne delavnice, ki sta jo organizirala ESČP in Svet Evrope, se je poleg podpredsednika Đorđevića udeležil tudi organizacijski sekretar Vrhovnega sodišča mag. Blaž Možina.

 


To sporočilo za javnost je informativne narave in s svojo vsebino ne zavezuje sodišča.

Zakon je deležen večje hvale, kadar ga odobrava razum.
Lex plus laudatur, quando ratione probatur.