zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

opozorilo

Odgovori na pogosta vprašanja ne predstavljajo pravnega nasveta ali stališča sodstva. Rubrika predstavlja zbir odgovorov usmerjevalne in informativne narave. Odgovori so bili pripravljeni na podlagi zakonodaje ter sodne prakse, veljavne v času priprave besedila. V primeru morebitnih kasnejših sprememb zakonodaje, upravljavec spletne strani ne odgovarja za ažurnost uskladitve besedila s kasnejšimi spremembami.

Rubrika ne predstavlja obveznosti sodstva za podajanje odgovorov na vprašanja strank ali druge zainteresirane javnosti v sodnih postopkih. Namenjena je olajšanju pridobivanja splošnih informacij o delovanju sodstva oziroma sodnih postopkov. Sodišča morajo pri komunikaciji s strankami ohranjati nepristranskost in varovati neodvisnost institucije. Uporabnikom priporočamo, da se obrnejo na kvalificirane ponudnike pravnega svetovanja (npr. člane Odvetniške zbornice Slovenije), če potrebujejo konkretni pravni nasvet, saj vsak posamezni primer terja celovito pravno in dejansko obravnavo.

Uporabnik vsebine spletnega mesta uporablja na lastno odgovornost. Obdelovalci odgovorov na pogosta vprašanja pri zbiranju in obdelavi informacij delujejo z največjo skrbnostjo ter skrbijo za njihovo pravilnost in ažurnost, vendar je odgovornost upravljavca spletnih strani za stvarne in pravne napake na podanih informacijah v okviru te rubrike izključena in ne predpostavlja odgovornosti za nikakršno škodo ali nevšečnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnega napačnega besedila. Odgovori lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani, za katere upravljavec spletnih strani ne more prevzeti odgovornosti.

Vse opozorila o morebitnih napakah ali pomanjkljivostih bodo skrbno obravnavana v najkrajšem možnem času.

Za zagotavljanje ustrezne kakovosti lahko upravljavec spletnih strani spreminja vsebine (dopolnitve, uskladitve, odstranitve) brez predhodnega opozorila.


< nazaj na seznam

Zakon ni naklonjen željam razvajenih.
Lex non favet votis delicatorum.