zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

sodni register

Podatki sodnega registra na straneh AJPES

01.02.2008

Uporabnike podatkov sodnega registra obveščamo, da je od 1. februarja 2008 dostop do podatkov sodnega registra omogočen preko portala AJPES.

Skladno s 40. členom prehodnih določb Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o sodnem registru (Uradni list RS, št. 33/07 in 93/07) so se s 1. februarjem 2008 začela uporabljati ta pravila Zakona o sodnem registru (Uradni list RS, št. 57/07 - uradno prečiščeno besedilo; v nadaljevanju ZSReg):

 • tretjega in četrtega odstavka novega 2.a člena ZSReg, po katerem centralna informatizirana baza sodnega registra postane sestavni del poslovnega registra, ki ga s 1. februarjem 2008 začne upravljati Agencije za javnopravne evidence (v nadaljevanju: AJPES) kot upravljavka poslovnega registra,

 • spremenjenega drugega odstavka 7. člena ZSReg, po katerem se javnost podatkov, vpisanih v glavno knjigo sodnega registra, zagotavlja tako, da mora biti vsakomur prek spletnih strani AJPES omogočen brezplačen vpogled v podatke, ki so o posameznem subjektu vpisani v sodni register, in

 • spremenjenega tretjega odstavka 7. člena ZSReg, po katerem se na enak način zagotavlja tudi dostop do informatizirane zbirke listin.

Zato so se s 1. februarjem 2008 ukinili sedanji dostopi do podatkov sodnega registra prek portala E-uprava do osnovnih podatkov sodnega registra. Od navedenega datuma dalje lahko dostopate do podatkov glavne knjige sodnega registra prek javnega spletnega portala AJPES na spletnem naslovu: http://www.ajpes.si.

Na navedenem portalu bo brezplačno omogočeno: registracija, pridobitev uporabniškega imena in gesla ter dostop do vsebine, ki bo nekoliko prilagojena in razširjena. V okviru nove aplikacije bo poleg vpogleda v osnovne podatke SRG omogočeno tudi:

 • izdelava rednega izpisa iz sodnega registra za vse subjekte, ki so vpisani v sodni register 1. februarja 2008, ali bo njihova ustanovitev vpisana po tem datumu,

 • izdelava zgodovinskega izpisa iz sodnega registra za obdobje od 1. februarja 2008 dalje in

 • dostop do informatizirane zbirke listin.

 

Bolj greši avtor kot storilec.
Plus peccat auctor quam actor.