zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

prošnje za snemanje glavnih obravnav

Predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije sme izjemoma dovoliti slikovno snemanje za posamezno glavno obravnavo v kazenski zadevi.

Dovoljenj za snemanje drugih obravnav (npr. pravdne, nepravdne, gospodarske, ipd.) sodišča ne izdajajo.

Prošnjo za snemanje je potrebno oddati v poslovnem času sodišča najmanj dva delovna dneva pred začetkom glavne obravnave. Prošnje za ponedeljkove obravnave so lahko vložene v petek najkasneje do 11.00 ure dopoldne.

Snemanje je lahko omejeno na začetek glavne obravnave ali na razglasitev sodbe v posamezni kazenski zadevi. Uporabo slikovnega materiala ali posnetkov z glavne obravnave se lahko omeji le na enkratno objavo oziroma predvajanje v medijih v zvezi z informacijo, ki jo mediji posredujejo javnosti v tej kazenski zadevi.

Slikovno snemanje sodnika oziroma članov senata brez njihovega izrecnega soglasja ni dovoljeno.

Kljub danemu dovoljenju dopusti sodnik takšno snemanje samo v obsegu, ki je potreben za pravilno obveščanje javnosti in na način, ki najmanj ovira potek glavne obravnave.

V primeru ravnanj, ki so v nasprotju s pravili, določenimi v izdanih dovoljenjih za snemanje, splošnimi pravili Sodnega reda ali Hišnega reda ali drugo zakonodajo, bo Vrhovno sodišče pretehtalo veljavnost že izdanih dovoljenj posamezni medijski hiši oziroma prejemniku dovoljenja, kot tudi utemeljenost izdajanja nadaljnjih dovoljenj za določeno časovno obdobje.OPOZORILO: Če je bila vaša prošnja uspešno poslana, boste v nekaj minutah na e-naslov, ki ste ga navedli v prošnji, prejeli potrdilo. Za vsa vprašanja se lahko obrnete na Službo za odnose z javnostmi, tel: 01 366 42 71
Izrečene besede odletijo, zapisane ostanejo.
Verba volant, scripta manent.