zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Sodišče odločilo o pritožbi policije v zadevi napada na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru

datum: 28.06.2019
vir: Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu

Zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je obravnaval pritožbo policije zoper sklep preiskovalne sodnice o razveljavitvi ukrepa prepovedi približevanja v zadevi napada na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru.

Ob presoji zakonitosti in pravilnosti odločitve preiskovalne sodnice je zunajobravnavni senat ugotovil, da je odločitev preiskovalne sodnice pravilna in zakonita.

 
Po skrbni in natančni presoji predloženih dokazov, ki so se v času odločanja preiskovalne sodnice nahajali v spisu je zunajobravnavni senat ugotovil, da je preiskovalna sodnica povsem pravilno presodila, da ni izkazan utemeljen sum, da je kršitelj storil očitano kaznivo dejanje, kar je zakonski pogoj za zakonito odreditev ukrepa prepovedi približevanja. Zunajobravnavni senat je ob obravnavi pritožbe ugotovil, da do sedaj zbrani podatki in tudi k pritožbi priložena kazenska ovadba ne omogoča zaključka o obstoju utemeljenega suma, da je kršitelj storil kaznivo dejanje kot je zatrjevano v ukrepu o prepovedi približevanja.
 
Ukrep odreditve ukrepa prepovedi približevanja, pomeni poseg v človekove temeljne pravice in svoboščine, zato morajo biti za njegov izrek izpolnjeni zakonski pogoji iz 1. odstavka 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije - ZNPPol, zaradi česar je potrditev takega ukrepa tudi zaupana sodiščem. Izvenobravnavni senat je sklep o razveljavitvi ukrepa prepovedi približevanja potrdil. Odločitev je tako postala pravnomočna.
 

Slepi naj ne sodi o barvi.
Caecus ne iudicet de colore.