zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

OBISK MINISTRICE ZA PRAVOSODJE

datum: 09.06.2020
vir: Okrožno sodišče v Kopru

Dne 9.6.2020 je Okrožno sodišče v Kopru obiskala ministrica za pravosodje, mag. Lilijana Kozlovič in državna sekretarja Ministrstva za pravosodje Matic Zupan in Zlatko Ratej.

Namen sestanka, ki so se ga poleg predsednice Okrožnega sodišča v Kopru mag. Samante Nusdorfer udeležile tudi predsednica Višjega sodišča v Kopru Nataša Butina Mrakič, predsednica Delovnega sodišča v Kopru Marinela Maras ter direktorica koprskega okrožnega sodišča Helena Deisinger Tomovski, je bil predvsem pregled poslovanja omenjenih sodišč v času razglašene epidemije in v prvem obdobju po sprostitvi izrednih ukrepov. Pri tem je bil izpostavljen predvsem pomen uporabe informacijskih rešitev oziroma videokonferenčnih sistemov, katerim je Okrožno sodišče v Kopru v času epidemije posvetilo veliko pozornosti. Ministrica je poudarila, da je prav digitalizacija pravosodnih organov, s katero se lahko doseže še večja učinkovitost, transparentnost in hkrati dostopnost sodišč, ena izmed prioritet ministrstva, zato je v pripravi sprememba Zakona o kazenskem postopku, s katero bodo tudi pravno-formalno omogočene širše možnosti za izvajanje narokov in zaslišanj preko videokonferenc v kazenskih postopkih. 

Sogovorniki so obravnavali tudi nekatere druge načrtovane zakonske spremembe, predvsem spremembo ureditve 83. in 83.a člena Zakona o sodiščih ter se dotaknili vprašanja pričakovanega povečanega pripada novih zadev na sodišča po koncu epidemije (predvsem na gospodarskem, kazenskem in delovnopravnem področju). Glede na še vedno veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom in priporočila pristojnih institucij, ki prinašajo določene omejitve tudi glede organizacije poslovanja sodišč, so si ogledali razpravne dvorane in prostore za sprejem strank, pri čemer so bile izpostavljene nekatere možne tehnične rešitve za zagotovitev  ustreznejših pogojev za izvedbo narokov. Sodišča, ki poslujejo v sodni stavbi v Kopru, so izrazila tudi pričakovanja glede čim prejšnje rešitve vprašanja solastninske pravice na sodni stavbi ter potrebnih investicijsko-vzdrževalnih del na in v sodnem poslopju, v okviru česar so še posebej opozorila na čedalje bolj pereč problem pomanjkanja ustreznih prostorov za hrambo dokumentarnega in arhivskega gradiva.

  

Kjer je družba, tam je pravo.
Ubi societas, ibi ius.