zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Načelno pravno mnenje (Občna seja z dne 14.1.2015)

datum: 14.01.2015
vir: Vrhovno sodišče

Vrhovno sodišče Republike Slovenije obvešča, da je na Občni seji dne 14. 1. 2015 sprejelo naslednje načelno pravno mnenje:

UPRAVNI POSTOPEK
ZAKON O SPLOŠNEM UPRAVNEM POSTOPKU 
CIVILNO PROCESNO PRAVO
ZAKON O PRAVDNEM POSTOPKU    

Četrti odstavek 87. člena Zakona o splošnem upravnem postopku (Ur. l. RS, št. 80/1999 in nasl., v nadaljevanju ZUP) in četrti odstavek 142. člena Zakona o pravdnem postopku (Ur. l. RS, št. 26/1999 in nasl., v nadaljevanju ZPP)  

Pri izteku roka iz četrtega odstavka 87. člena ZUP in četrtega odstavka 142. člena ZPP se določbi drugega odstavka 101. člena ZUP in četrtega odstavka 111. člena ZPP ne upoštevata.       

Načelno pravno mnenje z obrazložitvijo bo objavljeno v publikaciji Pravna mnenja I/2015.

Nihče ne more biti sam sebi sodnik.
Nemo iudex in sua causa.