zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

 • Zemljiška knjiga

 • COVL - izvršba

 • Izračun zamudnih obresti

 • Obravnave

 • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:
 • Sejni piškotki (sodisce_utf8): služijo za shranjevanje začasnih informacij.
 • Google Analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv):služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
 • hideECLI : piškotek beleži, ali se pri dokumentih sodne prakse prikazuje identifikator ECLI.
 • __stid, __uset: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, ki doda možnost uporabe družbenih omrežij.
 • UID, UIDR: te piškotke nastavi vtičnik iz sharethis.com, in so povezani s scorecardresearch.com ki meri število uporabnikov sharethis.com vtičnika.
 • important-automatic, important-stuff-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikaza pomembnih sporočil.
 • help-show: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja pomoči.
 • system-messages-seen: piškotek zabeleži izbiro glede samodejnega prikazovanja sistemskim obvestil.
 • YouTube (PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov povezanih z YouTube posnetki.
 • Google prevodi (PREF): služjo za beleženje, kako se vtičnik uporablja.


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Ob Dnevu pravosodja nagrajene tudi predstavnice Okrožnega sodišča v Ljubljani

datum: 08.11.2019
vir: Okrožno sodišče v Ljubljani

Četrti november, ki predstavlja za slovensko pravosodje pomemben dan, je tudi letos minil v znamenju priznanj najbolj zaslužnim in predanim za delo v pravosodju. Med nagrajenimi so predstavnice tukajšnjega sodišča, in sicer upokojena višja sodnica mag. Darja Novak Krajšek in javni uslužbenki Ladislava Armič Kotar in mag. Barbara Levstik Šega.

Ob Dnevu pravosodja, ki je potekal v ponedeljek 4. novembra 2019 na Brdu pri Kranju, kot spomin na 4. november 1918, ko je bila objavljena in je začela veljati uredba o ureditvi in delovanju pravosodja, so priznanja prejele tudi predstavnice Okrožnega sodišča v Ljubljani. Diplomo za življenjsko delo na področju pravosodja je prejela upokojena višja sodnica mag. Darja Novak Krajšek, diplomi za nadpovprečne delovne uspehe pa javni uslužbenki Ladislava Armič Kotar in mag. Barbara Levstik Šega.

Višja sodnica mag. Darja Novak Krajšek je opravljala sodniško funkcijo več kot 30 let. V tem času je najprej delovala na kazenskopravnem področju, od leta 1996 dalje pa na področju gospodarskega sodstva. V letih od 2002 do 2009 je bila vodja oddelka za gospodarsko sodstvo, v letih 2009 do 2015 je bila članica Sodnega sveta, njeno poklicno pot pa je zaznamovalo tudi delovanje v Slovenskem sodniškem društvu v letih 2006 do 2009. S svojim delom je pomembno prispevala k razvoju pravne teorije in sodne prakse.

Javna uslužbenka Ladislava Armič Kotar je na tukajšnjem sodišču zaposlena od leta 2006 dalje na delovnem mestu v fotokopirnici, kjer delo še vedno opravlja. S svojim znanjem, predanostjo in samoiniciativnim ravnanjem je med drugim pripomogla k boljšemu poslovanju sodišča in znižanju stroškov, kot je bilo denimo v primeru skeniranje kazenskih in kazenskopreiskovalnih spisov. 

Mag. Barbara Levstik Šega je po prevzemu vodenja Službe za alternativno reševanje sporov leta 2016 uspešno pričela z izvajanjem evropskega projekta „Učinkovito pravosodje“ - za promocijo izvajanja sodišču pridružene mediacije. Je aktivna kot predavateljica na temo praktičnih izkušenj pri izvajanju mediacije, prav tako je uspešno izpeljala javni poziv za mediatorje pri tukajšnjem sodišču in sodelovala pri pisanju Kurikuluma znanj sodnega osebja na tem področju.

Vsem nagrajenkam iskreno čestitamo.

Prikrivati prevaro je prevara.
Celare fraudem fraus est.