zapri pomoč

pomoč

Za pomoč pri uporabi spletnih strani sodstva se obrnite na:

pomembno

zapri pomembno

  • Zemljiška knjiga

  • COVL - izvršba

  • Izračun zamudnih obresti

  • Obravnave

  • Sodna praksa

obvestila o piškotkih

Naša spletna stran uporablja tehnologijo piškotkov (cookies). Piškotki omogočajo uporabo naprednih, uporabniku prikrojenih možnosti. Omogočajo nam tudi spremljanje statistik obiska, s čimer pridobivamo prepotrebne podatke za nenehno izboljševanje strani. Če zapisa piškotkov ne boste dovolili, boste prikrajšani za možnosti, kakršni sta ogled video posnetkov in komentiranje objav prek družbenih omrežij.

Več informacij o piškotkih na sodisce.si


sprejmi piškotke | zavrni piškotke

vsebine po meri

zapri sistemska obvestila

Izberi rubriko

Skupine uporabnikov

Izberite skupino, ki najbolj ustreza vašemu profilu, oziroma obkljukajte tiste rubrike, katere želite spremljati.

Orodje "Vsebine po meri" vam omogoča, da na vstopni strani spremljate le tiste vsebine, ki vas zanimajo. Posamezne rubrike, ki jih boste izbrali, vas bodo na strani pričakale vsakič, ko jo boste obiskali. Osebne nastavitve lahko s klikom na gumb "vsebina po meri" v orodni vrstici kadarkoli spremenite.

Nekatere rubrike bodo prikazane le v primeru, če je vsebina smiselna za prikaz na posameznem sodišču. Na primer: rubrika Zemljiška knjiga bo vidna le na vstopnih straneh okrajnih sodišč ...

Oklic D 297/2016

datum: 16.03.2017
vir: Okrajno sodišče v Sežani

Oklic neznanim dedičem po pok. Karlu Šturmu

 

D 297/2016

 

O K L I C

 

 

Pri naslovnem sodišču teče zapuščinski postopek po pok. KARLU ŠTURMU, sin Ivana, roj. 31.10.1943, umrlem 8.11.2015, z zadnjim bivališčem Ulica Ivana Turšiča 6, Sežana.

Zapustnik ni napravil oporoke, zato je nastopilo zakonito dedovanje. Dedičev prvega dednega reda zapustnik ni imel, dedinji drugega dednega reda sta se dedovanju odpovedali.

Ker sodišče ne razpolaga s podatki, katere osebe bi prišle v poštev kot zakoniti dediči tretjega dednega reda, na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva vse, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica na spletni strani in na sodni deski naslovnega sodišča.

Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo ter opravilo zapuščinsko obravnavo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.

 

 

Sežana, 27. februarja 2017

 

Okrajni sodnik - svetnik:

Jože Valič

 

Bolj greši avtor kot storilec.
Plus peccat auctor quam actor.